Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری نمایش «مزون» با حضور معصومه خزایی (تهیه‌کننده، کارگردان و بازیگر)، عادل عزیزنژاد (کارگردان)، صحرا اسداللهی و میلاد مرتضوی (بازیگران) در پردیس تئاتر شهرزاد برگزار شد.

عادل عزیزنژاد در این نشست گفت: ایده نمایش به شش، هفت سال پیش برمی‌گردد که شاهد اتفاقی بودم و ایده‌اش را با نویسنده در میان گذاشتم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از آن، متن را به صورت کارگاهی تهیه کردیم و همان موقع هم تمرین را شروع و در چند جشنواره اجرا کردیم البته با کانسپت متفاوت‌تری نسبت به آنچه امروز می‌بینیم.

عزیزنژاد سبک اجرای «مزون» را رئالیستی با کمی فضای کمی سورئالیستی خواند و گفت: متن نمایش درباره اتفاقی در سال ۱۳۹۷ و برای امروز آدم‌هایی است که در روابط‌شان دچار خاکستری خاصی هستند که باعث می‌شود روابط‌شان شفاف نباشد. «مزون» نمایشی در حوزه معضلات اجتماعی بوده و تم اعتیاد دارد.

کارگردان نمایش «مزون» درباره انتخاب بازیگران این اثر گفت: من به تحقیق و گپ و گفت درباره کاراکتر اعتقاد دارم و اصلا دنبال کاراکتری نمی‌گردم که شبیه نقش باشد؛ بلکه دنبال فصل مشترک بین خودم و بازیگر می‌گردم وقتی این اتفاق افتاد آن کاراکتر هم می‌تواند ایجاد شود. در انتخاب بازیگر هم معیارهایی را مرور می‌کنم که ربطی به ظواهر آنها ندارد. بنابراین بنا نبود از نظر ظاهری شبیه کاراکترها باشند. به تفاهم فکری و نوع زاویه دید با بازیگر فکر می‌کنم و دنبال ایده‌های مشترکی بودم که پشت میز و در تحلیل شخصیت‌ها می‌توانستیم به کاراکترها نزدیک شویم.

عزیزنژاد مخاطب این اثر را همه مردم دانست و با بیان اینکه «مخالفم کار برای قشر خاصی تولید شود» به تبلیغات «مزون» در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: دنبال جذابیت و ربط اثر با تبلیغات بودم و بنابراین از المان‌هایی در تیزر و تبلیغات استفاده کردیم که مفهومش در خود تئاتر هم رخ داده باشد. در تیزرهای نمایش هم اگرچه از خون و برخی المان‌ها استفاده شده اما «مزون» در حالت کلی در ژانر وحشت نیست هرچند که رنگ قرمز و بوی گس خون باعث ایجاد ترس و وحشت می‌شود.

او در تشریح قصه این اثر گفت: قصه حول‌محور آفاق، زنی ۵۷ ساله می‌گذرد که از همسر اولش جدا شده و با همسر پانزده سال کوچکترش زندگی می‌کند و دختری به نام پری دارد؛ شبی این خانواده وقتی در مزون مشغول حساب و کتاب هستند متوجه می‌شوند در ساختمان بسته شده و بسته شدن این در با جاری شدن خون یک انسان ارتباط مستقیمی دارد.

عزیزنژاد با بیان اینکه «مزون» از متن‌هایی است که براساس ایده اتفاق افتاده؛ گفت: آنقدر با این متن زندگی کردم و کلنجار رفتم که امروز می‌توانم آن را با چهار حالت و کانسپت مختلف اجرا کنم. چون در ذهن من برای چهار مدل کارگردانی حفره‌هایش باز است. در جایی خیلی با آن همذات‌پنداری و دنیای عجیبی را طی کردم. وقتی هم‌فکری خانم خزایی (تهیه‌کننده) و رفتار خوبش را دیدم که اجازه تفکر و چالش را به من به عنوان کارگردان داد دوست داشتم این اثر را باهم به صورت مشترک کارگردانی کار کنیم.

معصومه خزایی نیز در این نشست با اشاره به اینکه «مزون» دومین اثر اجرایی او در امسال است، در مورد سرمایه‌گذاری در این نمایش گفت: به بازگشت سرمایه و هزینه فکر می‌کنم و معتقدم با مهندسی و هم‌فکری گروهی که داشتیم به نتایج مثبتی در گیشه هم می‌رسیم؛ اما بُعد فرهنگی هنری این کار برایم بیشتر اهمیت دارد. یکی از ایده‌هایم این است که با عوامل و کارگردان‌های جوان کار کنم به خصوص عادل عزیزنژاد که فردی خلاق و خوش فکر است.

خزایی با اشاره به اینکه موضوعی که «مزون» به آن می‌پردازد دغدغه‌ شخصی‌اش بوده و بسیار به آن فکر می‌کرده است، گفت: وقتی متن را خواندم دیدم درون‌مایه‌اش مثلث «عشق، خیانت، اعتیاد» است که نمونه‌هایش در جامعه‌مان بسیار وجود دارد؛ فکر می‌کنم بار کاتارسیسی که ایجاد می‌کند می‌تواند مخاطب را درگیر کند. «مزون» بعد از تمام شدن، مخاطب را درگیر می‌کند و وعده می‌دهم که اندیشه‌هایی متعالی را برای مخاطب ایجاد خواهد کرد.

او تهیه‌کنندگی را از علاقه‌مندی‌های شخصی‌اش خواند و با بیان اینکه «نمایش برایم قداست خاصی دارد» گفت: متن از نظر شخصیت‌پردازی عالی است و با کار گروهی خوبی که داشتیم امیدوارم بتوانیم بفروشیم و مخاطب عام و خاص را جذب کنیم.

صحرا اسداللهی (بازیگر) نیز درباره پیوستن خود به این نمایش گفت: متن «مزون» به هر بازیگری پیشنهاد می‌شد می‌پذیرفت چون چنین شانسی برای بازیگران کم پیش می‌آید و من خوش‌شانس بودم که چنین نقشی به من پیشنهاد شد.

اسداللهی یادآور شد: «مزون» متن قصه‌گوی ساده‌ای است که در عین حال پیچیدگی‌های رفتاری عجیبی دارد که به بازیگر اجازه می‌دهد که از توانایی‌هایش استفاده کند. من فکر می‌کنم هر روز به کشف جدیدی در این نمایش می‌رسیم و هر لحظه از کار که جلو می‌رود با گره‌گشایی جدیدی مواجه می‌شویم.

میلاد مرتضوی دیگر بازیگر «مزون» نیز گفت: فکر می‌کنم از معیارهای درخشش متن، در لحظه بودن آن در سالن تئاتر است. «مزون» از معدود آثاری است که وقتی اجرایش را می‌بینید بهت‌زده می‌شوید.

مرتضوی با بیان اینکه «مخاطب عام لذت از مزون می‌برد و مخاطب خاص و هنری می‌تواند یاد بگیرد» گفت: همه شخصیت‌ها و حال و هوای کار چالشی را در طول اجرا ایجاد می‌کنند.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۱۶۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نسبت ما با فضای مجازی چگونه است؟ / تلاش «شبکه» برای ایجاد پرسش

امید طهرانی تهیه کننده مجموعه مستند «شبکه» در رابطه با شکل‌گیری ایده ساخت و انتخاب سوژه این مستند به خبرنگار مهر گفت: شبکه سه در رابطه با فضای مجازی قصد تولید یک مستند را داشت از همین رو با برگزاری چند جلسه با رویکردهای شبکه آشنا و در نهایت به تفاهم رسیدیم. خودم هم قبلا در این زمینه مطالعه و فعالیت هایی داشتم و با برگزاری مجموعه جلساتی با پژوهشگران، درختواره موضوعات را طراحی کردیم و پس از تلفیق موضوعات با یکدیگر به ۹ عنوان کلی برای تولید رسیدیم.

وی با اشاره به این‌که اکثر فعالیت های مرتبط با علوم انسانی، پیوست فضای مجازی دارد، مطرح کرد: اهمیت فضای مجازی و این سوژه با توجه به این‌که مساله روز جهان به شمار می‌رود برای همه محسوس است. عمدتا فعالیت های ما با فضای مجازی مرتبط است و تبیین و تعریف جامع از فضای مجازی مساله ای جدی است که در این مستند تلاش کردیم از دریچه همین مساله به تعریف و تبیین ابعاد مختلف فضای مجازی بپردازیم.

یک مستند کارشناسی با بیش از ۹ ماه پژوهش

این تهیه کننده مستند با اشاره به این‌که مجموعه مستند «شبکه» شامل ۹ قسمت می‌شود، گفت: این مستند در ۲ فاز تولید شده است، فاز اول شامل ۵ قسمت در سال ۱۴۰۱ و فاز دوم شامل ۴ قسمت در سال ۱۴۰۲ تولید شده است. تولید این مستند فرآیند پژوهشی قابل توجهی داشته است و ۶ ماه برای تولید ۵ قسمت اول و ۳ ماه برای تولید ۴ قسمت دوم پژوهش انجام شده است. همچنین در این مدت با پژوهشگران مختلف و مراکز تخصصی مختلف که در این زمینه فعالیت می‌کنند جلسه برگزار کرده و نکات آن ها را گردآوری کردیم. همچنین در قالب پیش مصاحبه و مشورت حدود ۸۰ جلسه کارشناسی داشتیم تا به لیستی ۲۵ نفره برای مصاحبه رسیدیم که در نهایت به واسطه محدودیت ها با ۱۸ نفر مصاحبه انجام دادیم.

وی در رابطه با موضوعات مستند، عنوان کرد: قسمت اول با موضوع «قدرت و فضای مجازی» آغاز می‌شود که نقش فناوری و شبکه بر مفهوم قدرت را مورد توجه قرار می‌دهد، این موضوع در قسمت های دیگر نیز مورد بررسی قرار گرفته است و نسبت فناوری و شبکه با اقتصاد، ارتباطات، هویت، سرگرمی، خانواده، هوش مصنوعی و حکمرانی در سایر قسمت ها مورد بررسی واقع شده است. تلاش ما بر این بوده هر موضوع را از دریچه تخصصی آن موضوع در کنار ادعاهای فضای مجازی در رابطه با آن موضوع بررسی کنیم. مثلا مفهوم ارتباطات به صورت تخصصی در کنار ادعای فضای مجازی مبنی بر گسترش ارتباطات توسط کارشناسان مورد بررسی قرار گرفته است و نتیجه این بررسی ها به عنوان جمع بندی در یک قسمت از مجموعه ارایه شده است.

بی رحمی در قبال یک روایت جذاب و پرزحمت

طهرانی با یادآوری این‌که جمع بندی را در قالب روایت ارایه کرده اند، راجع به جنس روایت این مستند گفت: به غیر از یک قسمت، همه قسمت ها یک شخصیت دارند که راوی داستان است. حضور این راوی برای بهتر شدن قصه ساخته و پرداخته شده نویسنده آن قسمت است البته تمام موارد عنوان شده توسط این شخصیت مبنای پژوهشی دارد. تلاش کردیم روایت اول شخص داشته باشیم چرا که مخاطب ارتباط بهتری با آن برقرار می‌کند.

وی در رابطه با چالش‌های تولید این مستند، ضمن گلایه از بودجه پایینی که برای تولید این مستند در اختیارشان قرار گرفته است، مطرح کرد: خلق روایت و طراحی کاراکتری که متناسب با موضوع هر قسمت باشد و بتوانیم موضوع را از زبان او روایت کنیم کار پرچالش و سختی بود به عنوان مثال برای یک قسمت ۱۲ بار متن را بازنویسی کردیم و در قسمت هایی ۳ یا ۴ مرتبه متن می‌نوشتیم اما خوب نمی‌شد و بعضا جلسات چند ساعته داشتیم تا شخصیت جدیدی طراحی کنیم. برای ما خیلی مهم بود که روایت قصه گو بوده و برای مخاطب جذاب باشد.

وی با گلایه از نبود توجه کافی به جذابیت روایت در آنتن سیما، گفت: به نظر می‌رسد این مستند به صورتی که شایسته آن است مورد توجه قرار نگرفت و صرفا به عنوان یک برنامه برای پرکردن کنداکتور به آن نگاه شد در حالی که پخش این مستند در مراکز تخصصی مورد اقبال این محافل قرار گرفته و بحث و گفت‌وگوهای کارشناسی را به دنبال داشته است. همچنین نبود توجه به تولید مستند داستانگو برای مخاطب منجر به دلسردی ما شده و از مدل برخورد آنتن با اینگونه مستندها ناامید و دلخور شدیم.

مخاطب تصمیم می‌گیرد فضای مجازی چه آورده‌ای برایش دارد

طهرانی با اشاره به زمان و انرژی زیادی که صرف ضبط مصاحبه‌ها شده است، گفت: بیشترین فشار روی گروه در وهله اول بحث فشار مالی بود، بعد از آن تولید روایت، کار پرچالشی بود و با گذر از چالش‌های ضبط و مصاحبه، در زمینه های تصویربرداری و تدوین چالش قابل توجهی نداشتیم و کارها به خوبی انجام شد.

این مستندساز در پایان درباره دیگر ویژگی این مجموعه گفت: مجموعه مستند «شبکه» تلاشی است برای ایجاد پرسش و سوال در مخاطب که مجدد به ریشه های فناوری و ابزاری که در دست ما است، فکر کند و ببیند این فناوری به ما چه می‌دهد و از ما چه می‌گیرد. فضای مجازی هم مشابه هر فناوری دیگری پروتکل رفتاری مختص خود را دارد و سرویس هایی به ما ارایه می‌دهد و چیزهایی از ما می‌گیرد لذا باید توجه کنیم چه چیزهایی از ما می‌گیرد و چیزهایی که به ما می‌دهد چه کمکی به زندگی ما می‌کند. تلاش ما بر این بوده مخاطب با این مسایل آشنا شده و خود نسبت به این موارد و استفاده از این ابزار تصمیم بگیرد.

کد خبر 6093842 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • پارسا پیروزفر، مهران مدیری و الناز شاکردوست رکوردداران روز اول اکران
  • تبلیغات گل درشت در تلویزیون، سینما و شبکه نمایش خانگی به مرز فاجعه رسیده است/ تلویزیون شفاف‌سازی کند
  • اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال
  • «شهر آفتاب مهتاب» اتفاقی آوانگارد در تئاتر دهه ۴۰
  • اجرای عمومی تئاتر‌های جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • اجرای عمومی تئاترهای جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • پایان جشنواره نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم
  • حضور ۱۴ گروه در جشنواره نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم
  • بازداشت شرور وحشت آفرین در غرب تهران
  • نسبت ما با فضای مجازی چگونه است؟ / تلاش «شبکه» برای ایجاد پرسش